Oct092023

В Україні усі дані, пов’язані зі здоров’ям, відображатимуться на окремій платформі. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.
Нині електронна мережа охорони здоров’я налічує багато систем та реєстрів, які генерують різні дані: це електронна система охорони здоровʼя, електронна інтегрована система спостереження за захворюваннями, еStock, MedData тощо. Наразі між цими системами не повною мірою забезпечено інтеграцію, тож якість даних часто знижується через неточність або помилки.

Вирішено створити інформаційну платформу даних – систему, яка забезпечує єдині стандарти і єдине управління всіма наявними даними у медичній сфері і надасть інструменти для їхнього якісного аналізу. Користувачами платформи можуть бути представники органів влади різного рівня, міжнародні та громадські організації, медичні працівники і, звісно, пацієнти.

Інформаційна платформа даних буде інтегрована з іншими системами та реєстрами. Це дозволить мати інформацію, що буде потрібна для аналізу і дозволить робити прогнози для медичної сфери.

▪️Дані будуть фіксуватися за такими категоріями:
• загальні показники: народжуваність, тривалість життя тощо;
• показники, що належать до сфери охорони здоровʼя: управління, фінансування, надання медичної допомоги, медичні вироби тощо;
• показники, що стосуються здоровʼя населення за певними категоріями: фактори ризику, материнство, дитинство, ментальне здоровʼя тощо;
• показники, що стосуються середовища безпеки та кризові

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.