Oct042023

7 жовтня – Всесвітній день боротьби за гідну працю

Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) напередодні 7 жовтня – Всесвітнього дня дій за гідну працю наголошує на необхідності посилення колективних переговорів, забезпечення прав людей, які працюють через онлайн-платформи, та вимогах гідної оплати праці.
Відзначення цієї дати було запропоновано Міжнародною конфедерацією профспілок (МКП), щоб підкреслити критичну важливість забезпечення справедливої та гідної зайнятості для працівників у всьому світі.

▫️Це також потужне нагадування про постійну потребу профспілок виступати за поліпшення умов праці, справедливу заробітну плату та права трудящих в умовах розвитку глобальної економіки та в умовах, коли насувається тінь нового циклу політики жорсткої економії.

«Гідна праця – це не розкіш, а фундаментальне право людини, і ми відіграємо ключову роль у постійних зусиллях, спрямованих на створення світу, де всі працівники можуть користуватися перевагами безпечної, надійної та справедливої зайнятості.  Ми закликаємо вас підвищити обізнаність про цей день і просувати наші спільні вимоги та досягнення».

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.