ЗАХИСТ ВІД ОПТИЧНОГО ТА АКУСТИЧНОГО ВИПРОМІНЮВАНЬ НА НЕСТАЦІОНАРНИХ РОБОЧИХ МІСЦЯХ ЕЛЕКТРОДУГОВОГО ЗВАРЮВАННЯ

Sep222020

ЗАХИСТ ВІД ОПТИЧНОГО ТА АКУСТИЧНОГО ВИПРОМІНЮВАНЬ НА НЕСТАЦІОНАРНИХ РОБОЧИХ МІСЦЯХ ЕЛЕКТРОДУГОВОГО ЗВАРЮВАННЯ

У монографії наведено результати досліджень рівнів оптичного і акустичного випромінювань, що створюються при електродуговому зварюванні, та заходи і засоби захисту допоміжного персоналу й оточення на непостійних робочих місцях. Визначено закономірності просторових поширень зазначених небезпечних факторів та зони їх дії.

На основі натурних вимірювань та аналітичного прогнозування встановлено суттєве перевищення нормативних вимог рівнів ультрафіолетового випромінювання найбільш небезпечного (короткохвильового) діапазону на значних відстанях від місця зварювання, що створює небезпеку для людей не задіяних у процесі зварювання і, таким чином, не захищених засобами індивідуального захисту.

Розглянуто комплекс заходів з нормалізації рівнів зазначених фізичних факторів у відповідності до нормативних вимог. Науково обґрунтовано технічні вимоги до засобів захисту від оптичного випромінювання. Розроблено  мобільний захисний екран для захисту від небезпечного впливу оптичного випромінювання.

O. G. Levchenko, O. Yu. Arlamov, A. O. Lukianenko. Protection against optical and acoustic radiation during arc welding. – LAP LAMBERT Academic Publishing, 2020. – 121 p.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.