Apr232024

Постановою КМУ від 29 березня 2024 р. № 359 затверджено Порядок ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, доступу до нього та користування ним.

Порядок розроблено на підставі статті 56 ЗУ «Про правотворчу діяльність». Порядок визначає механізм формування і ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів (далі — Реєстр), доступу до нього та користування ним, його інформаційного наповнення, перелік даних, що вносяться до Реєстру. Власником Реєстру є держава в особі держателя Реєстру – Мін’юсту.
До Реєстру включаються:

  • закони, постанови Верховної Ради України, укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, нормативно-правові акти Національного банку;
  • підзаконні нормативно-правові акти, прийняті (видані) суб’єктами правотворчої діяльності, необхідність державної реєстрації яких передбачена законодавством;
  • інші нормативно-правові акти, необхідність включення до Реєстру яких передбачена законом.

Інформація з Реєстру є відкритою, загальнодоступною (крім інформації з обмеженим доступом) та публічною інформацією у формі відкритих даних, що надається безоплатно, і підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті держателя Реєстру та Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Доступ до Реєстру є вільним, безоплатним та здійснюється через веб-портал Реєстру шляхом пошуку, перегляду, друку реєстраційних карток нормативно-правових актів, текстів нормативно-правових актів та консолідованих текстів нормативно-правових актів.

За одержання паперових копій текстів нормативно-правових актів з Реєстру справляється плата відповідно до граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію.

Постанова набирає чинності одночасно з введенням в дію ЗУ «Про правотворчу діяльність».

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.