Sep202023

Постанова визначає процедуру проведення розслідування аварій юридичними особами та фізичними особами - підприємцями, які експлуатують (планують експлуатувати) хоча б один об’єкт підвищеної небезпеки (далі - оператор), які повинні інформувати про аварію ІТ-засобами ДСНС або її територіальний орган за місцезнаходженням об’єкта підвищеної небезпеки.

Розслідування аварії проводиться комісією під головуванням посадової особи, визначеної рішенням оператора. До складу комісії не можуть входити посадові особи суб’єкта господарювання, діями або бездіяльністю яких могло бути спричинено виникнення аварії.

Комісія зобов’язана:

➖протягом 20 робочих днів провести розслідування обставин і причин аварії;
➖у разі потреби продовжити розслідування на строк, необхідний для проведення експертизи, випробувань та інших досліджень;
➖за результатами розслідування скласти Акт розслідування обставин та причин аварії (далі - Акт) за встановленою формою (у двох примірниках).

Оператор затверджує Акт, який складається з 11 розділів, протягом трьох днів із дня його надходження та надсилає у п’ятиденний строк після завершення розслідування матеріали розслідування органам, представники яких брали участь у розслідуванні.

Повторне розслідування обставин і причин однієї і тієї самої аварії на об’єкті підвищеної небезпеки не проводиться. Забезпечення повноти, достовірності, своєчасності та об’єктивності результатів розслідування покладається на голову та членів.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.