Sep132023

Постанова КМУ від 19 серпня 2023 р. № 884 «Про затвердження Порядку проведення професійної підготовки осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності, енергетичного аудиту будівель та обстеження технічних установок»

Професійну підготовку можуть проходити фізичні особи, які здобули відповідну вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також мають стаж роботи не менше одного року у сфері енергетики, енергоефективності та енергозбереження, будівництва та архітектури або житлово-комунального господарства, та мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності, енергетичного аудиту будівель та обстеження технічних установок (далі - енергоаудитор)

Професійна підготовка здійснюється закладами вищої освіти та саморегулівними організаціями у сфері енергетичної ефективності будівель за програмою, розрахованою на не менш як 18 академічних годин, з використанням очної, дистанційної та змішаної форми навчання (за умови сплати вартості професійної підготовки).

За результатами проходження професійної підготовки видається довідка про проходження професійної підготовки за формою, встановленою організацією, що здійснює професійну підготовку, в електронній та/або паперовій формі.

Окрім того, енергоаудитори підлягають професійній сертифікації кваліфікаційними центрами, акредитованими Національним агентством кваліфікацій. Їм видається сертифікат енергоаудитора будівель шляхом внесення кваліфікаційним центром відповідного запису до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Строк дії сертифіката енергоаудитора будівель становить 5 років (стаття 9 ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель».

Енергоаудитори також підлягають професійній атестації відповідно до Порядку проведення професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем, затвердженого постановою КМУ від 09.06.2021 № 600.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.