Nov132023

Космічні амбіції Ілона Маска призвели до поранень і травм шестисот співробітників його компанії та однієї смерті. Таких висновків дійшло агентство Reuters, провівши власне розслідування.

"Під час розмов і, вивчаючи офіційні дані, ми змогли задокументувати щонайменше 600 випадків травм серед робітників SpaceX з 2014 року", - пише агентство.

Зокрема серед фізичних ушкоджень називають ампутації кінцівок, забиті місця, удари електричним розрядом та інші всілякі травми.
Відомий щонайменше один смертельний випадок - у 2014 році Лонні ЛеБланк, колишній військовий, який працював у SpaceX лише кілька місяців, зголосився притримати своєю вагою пінопластову ізоляцію під час автоперевезення її між ангарами компанії.

Порив вітру зніс і ізоляцію, і людину, що сидить на ній. ЛеБланк на повній швидкості впав головою вниз на проїжджу частину, він помер на місці.

Понад десяток працівників компанії розповіли, що техніка безпеки бачиться власнику компанії як чергова бюрократична перешкода для його місії з освоєння Марсу.

"Ідея Ілона полягає в тому, що SpaceX виконує місію відправитися на Марс якнайшвидше, і ідея врятувати людство пронизує всю компанію, і на цьому шляху допустима будь-яка жертва, у тому числі - безпека робітників", - каже колишній старший інженер-спеціаліст з авіоніки Том Мол.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.