Травми через сп’яніння — статистика за 2022

Feb222023

Фонд соціального страхування оприлюднив статистику травмування на робочому місці внаслідок алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння у 2022 році. Загалом за цей період ФССУ зафіксував 92 таких інциденти. При цьому понад 46% випадків стали причиною смерті потерпілих (померло 43 особи).

Фонд соцстраху нагадав, що в інтересах самих працівників — уникати таких ситуацій, адже лікарняні, пов'язані з невиробничою травмою або загальною хворобою, що настали внаслідок сп’яніння чи пов’язаних з ним дій, не підлягають оплаті.

Водночас роботодавці мають стежити за дотриманням порядку на підприємстві та не допускати перебування на виробничих об’єктах працівників у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння. Таких осіб відсторонюють від виконання робіт відповідно до вимог правил внутрішнього трудового розпорядку підприємства або колективного договору.

Цих правил слід дотримуватися ретельно: навіть невеликий вміст алкоголю в крові зменшує швидкість реакцій, знижує уважність та прискорює стомлюваність. При цьому зовнішні ознаки сп'яніння можуть бути відсутні.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.