May202022

18.05.2022 р. відбувся круглий стіл кафедри охорони праці, промислової та цивіної безпеки за напрямком “Відновлення інфраструктури та енергетики України у воєнний та післявоєнний періоди, формування фундаменту для довготривалого зростання”. Було розглянуто пропозиції спіпробітників кафедри щодо створення в Україні нової системи цивільного захисту, актуалізації навчальної програми дисципліни «Охорона праці та цивільний захист», впровадження новітніх систем безпеки праці та електробезпеки в енергетику, а також наукової тематики з питань оцінки професійних ризиків в умовах можливого виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Після закінчення круглого столу з презентацією «Підготовка проєктних пропозицій у Програмі «Горизонт Європа». Пошук партнерів. Формування консорціуму проєкту» виступила старший викладач, к.с.н., керівниця Національного контактного пункту Програми ЄС «Горизонт 2020» А. В. Пятова.

У доповіді були висвітлені можливості участі науковців кафедри в програмах міжнародної проєктно-грантової діяльності, представлені інформаційні ресурси пошуку партнерства задля участі в міжнародних проєктах, деталізовані алгоритми використання діджіт-платформ і ресурсів для пошуку партнерів і підготовки та подання проєктних пропозицій за програмами та конкурсами міжнародного співробітництва.

    Здійснено аналіз можливостей використання наукового потенціалу викладачів кафедри, деталізовані можливості Програми ЄС «Горизонт Європи» та розглянуті чинні конкурсні пропозиції, зокрема: HORIZON-CL3-2022-DRS-01 «Краще розуміння поведінкових та психологічних реакцій громадян у разі катастрофи чи кризової ситуації», HORIZON-CL3-2022-DRS-01-02 «Покращена підготовленість та керування подіями з високим рівнем впливу і низькою ймовірністю або неочікуваними подіями», HORIZON-CL3-2022-INFRA-01 «Інтегровані природні рішення для захисту місцевої інфраструктури», HORIZON-CL3-2022-DRS-01 «Підвищена готовність громадян у разі катастрофи або надзвичайної ситуації» та інші.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.