Ціна недотримання правил безпеки — людське життя

Dec022020

https://oppb.com.ua/sites/default/files/styles/article/public/images_news/rassled.jpg?itok=nH6xNSoQ

Дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки є безумовною запорукою безпечного виконання робіт та запобігання виникнення нещасних випадків під час виробничого процесу. Нехтування цими вимогами часто призводить до непоправних наслідків — втрати здоров’я працівника, а іноді, у найгіршому випадку — його життя.

Так, 06 листопада цього року різальник металу ТОВ «Чернігівський ковальський завод» виконував роботу з використанням прес-ножиць. Під час різання чергової заготівки стався скол металу, який влучив працівнику у сонну артерію. Під час транспортування до травмпункту потерпілий помер у кареті швидкої допомоги.

Інший випадок стався 11 листопада з маляром ПрАТ «Завод металоконструкцій і металооснастки». Робітник виконував вантажно-розвантажувальні роботи на малярній ділянці. У результаті падіння на нього металевої конструкції чоловік отримав травми, несумісні з життям.

Для з’ясування обставин і причин настання обох нещасних випадків зі смертельними наслідками Управлінням Держпраці у Чернігівській області відповідно до пункту 14 «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» були створені відповідні комісії зі спеціального розслідування. До співпраці були запрошені члени родин загиблих.

Крім того, на зазначених підприємствах були проведені позапланові перевірки стану охорони праці та промислової безпеки, керівників і посадових осіб обох підприємств притягнуто до адміністративної відповідальності.

Наразі розслідування випадків тривають.

З метою підвищення рівня виробничої безпеки і запобігання нещасних випадків Держпраці вкотре наголошує на необхідності забезпечення належного функціонування системи управління охороною праці на підприємствах області, на неухильному дотриманні вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпечного виконання робіт, своєчасному проведенні навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці.

Джерело: Управління Держпраці

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.