З 1 вересня українські вузи отримають повну автономію – Квіт

Aug272015

Міністерство освіти в ході реформи має намір надати вищим навчальним закладам в 2015 році повну автономію: кадрову, академічну, фінансову.

/ dezinfo.net

Автономія також торкнеться фінансової незалежності вузів

Про це заявив глава відомства Сергій Квіт, повідомляє Новое Время.

За його словами, з 1 вересня 2015 року почнуть діяти нові навчальні програми. Вони будуть базуватися на принципі автономії.

“Саме цей момент є ключовим – Міносвіти перестає диктувати, що і як викладати, університети приймають рішення самостійно, міністерство тільки встановлює очікувані результати навчання”, – сказав міністр.

Він відзначив, що автономія також торкнеться фінансової незалежності вузів. Вони зможуть розпоряджатися коштами, тримати їх на рахунках у банках.

Квіт також анонсував прийняття Верховною Радою закону про школи і училища.

“Міністерство спільно з профільним комітетом Верховної Ради розробляє новий рамковий закон, покликаний зробити школу корисною і цікавою для дітей”, – розповів міністр.

Квіт підкреслив, що існує величезна проблема відповідності між потребами ринку праці та спеціальностями і знаннями, які отримують студенти профтехучилищ.

“Новим законом повинні бути закладені нові профстандарти, розроблені за участю професійних спілок та організацій роботодавців”, – підсумував він.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/society/1031783-z-1-veresnya-ukrajinski-vuzi-otrimayut-povnu-avtonomiyu-kvit.html

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.