Робота МСЕК під час воєнного стану: МОЗ розповів, як шукати комісію, що виїхала через бойові дії

Feb132023

У Міністерстві охорони здоров’я України нагадали, що під час воєнного стану медико-соціальні експертні комісії керуються в роботі принципом екстериторіальності. Також в уряді нагадали про спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи.

Це означає, що МСЕК може ухвалити рішення про присвоєння групи інвалідності заочно — на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я (йдеться про випадки, коли особа з інвалідністю чи її батьки не можуть прибути на огляд для встановлення інвалідності.

Умови для повторного огляду також спрощено. Це означає, що, якщо особа з інвалідністю не може пройти обстеження та оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь період воєнного стану та впродовж пів року після нього. Всі виплати та пільги при цьому зберігаються (вони дійсні впродовж такого ж періоду).

На територіях, де ведуться активні бойові дії, медико-соціальні експертні комісії призупинили свою діяльність. В таких випадках МСЕК переїжджає на більш безпечні території. МОЗ радить уточнювати актуальні адреси та контактні номери всіх комісій на гарячій лінії міністерства: 0 800 60 20 19.

You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Коментування заборонено.